Pages

1/27/2012

Polk Audio TSi300, een staande ovatie!


Polk Audio  TSi300
Polk Audio is een producent van high performance audio produkten, en het grootste audiomerk van Directed Electronics Inc. In Nederland is Polk Audio nog geen bijster populair merk. Maar daar komt de komende tijd hopelijk verandering in.
De TSi Serie luidsprekers tilt de standaard voor geweldig klinkende luidsprekers, die ook nog eens betaalbaar zijn, naar een hoger niveau.

De TSI-serie zit tussen de Monitor-serie en de RTi serie in.
De TSi300 is de meest compacte staande speaker in de TSI-serie. De betaalbare prijs en kleine footprint betekent dat ze kunnen worden gebruikt als de frontspeakers in een home theater setup, of als de belangrijkste luidsprekers in een stereo-setting zonder dat je ruimte op je boekenplanken moet vinden of extra speaker accessoires moet kopen.


Het oog wil ook wat

De vinyl afwerking ziet er fantastisch uit en de afgeronde hoeken en strakke lijnen van de TSi-serie zijn erg sexy, en ik zou bijna zeggen dat ze de mooiste serie in de Polk line-up zijn. De MDF kast werkt veel resonantie tegen, zodat de details in je muziek en films duidelijk blijven.

Aan de voet van de luidspreker vindt u stevige stabilisator voeten die verankerd is aan je vloer, ongeacht of het tapijt of laminaat is. Je kunt genieten van echt toren-speaker-geluid zonder in te boeten aan veel ruimte.

Gezien de aansluitingen biedt de Polk Audio TSi300 twee sets vergulde vijf-weg verbonden connectoren voor eenvoudige bi-wiring.
Met bi-wiring worden de lage en de hogen tonen gescheiden van elkaar en naar de speaker gebracht. Dat is een zeldzame eigenschap voor speakers in deze prijsklasse.

Veel details in de sound

Wat echt opvalt aan de TSi300 is de verfijning en de dynamiek die je hoort in het geluid, zeker als je de prijs/kwalitiets verhouding in acht neemt.
Hoewel ze niet zo krachtig zijn als de 
TSi400, of de TSi500 speakers, klinken ze zeer rijk en natuurlijk.
De TSi300's brengen subtiele details over, zelfs bij lage volume-niveaus, en de goede dynamiek komt echt tot leven bij hogere volumes. De tweeters zorgen voor sprankelende hoge tonen en de middentonen hebben in het algemeen een neutraal karakter.
Er zit een kleine dip in het mid-laag.

De bastonen klinken eerder strak dan diep. Daarom zijn ze perfect geschikt zijn voor home theater gebruik, in combinatie met een Tsi-serie sub om de diepe, zware bas te ondersteunen.
De TSi300's hebben niet merkbaar voordeel of last van plaatsingen dichter bij de muren, dat is goed nieuws voor mensen met een kleinere huiskamer.


Conclusie

Deze Polk Tsi300 luidsprekers presteren zeer goed voor de prijs.
Hoewel ik wil graag een betere mid-bass response zou willen horen.
Deze luidsprekers zijn geknipt voor home theater gebruik. Vooral samen met de TSi-PSW 10 subwoofer is het audio spectrum compleet.
Ze klinken natuurlijk, neutraal en evenwichtig.
Voor de muziek in een stereo setup, kunt u kijken naar de TSi400 of TSi500 die een net iets betere allround frequentie response hebben.

 Voor de prijs hoef je de Polk Audio TSi300  niet te laten staan!


Dimensies: 

( (92.39cm) H x (17.78cm) W x (29.21cm) D )

No comments:

Post a Comment