Pages

3/06/2012

Aurum Cantus, wereldklasse voor een hele scherpe prijs

Het merk Aurum Cantus is ontstaan in 1994 en het is een oorspronkelijke Chinese fabrikant. Sinds 2001 is er een samenwerking ontstaan met de Italiaanse luidsprekerfabrikant ATD. Aurum Cantus produceert voor de eigen ontwerpen maar levert ook units als OEM product aan derden.

Aurum Cantus betekent 'Gouden Lied' en als je naar de speakers luistert begrijp je het meteen.
De speakers klinken echt fantastisch! Het merk is nog onbekend in Nederland en wordt nog maar in weinig zaken verkocht. Het is onbegrijpelijk als je de speakers ziet en hoort.

Het design ziet er heel verzorgd uit. Hoogwaardige constructie en materialen. Het oogt ook nog eens stijlvol. Een succesformule zou je zeggen, vooral als je naar de prijzen vraagt. Ze scoren hoog wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding, ontwerp en sound in high end hifi.


China Syndroom

Waarom gaan ze dan niet als warme broodjes over de toonbank? Dat komt waarschijnlijk door het China Syndroom. Nee, ik heb het niet over de gelijknamige rampenfilm uit 1979, maar over iets heel anders.
Wat gebeurt er als je in het westen zegt: Made in China? Mensen deinzen al snel terug voor producten met dat label. “Dat kan geen goede kwaliteit zijn, want het komt uit China”. Fout! Heel veel producten worden geproduceerd in China maar er prijkt een westers merk op. Het is pure brainwashing of eigenlijk uitmuntende marketing. Als de merknaam ook uit China komt wordt er ineens heel anders gereageerd en is men al snel geneigd een vooroordeel te prefereren boven nieuwsgierigheid.

Ribbon tweeters

In alle speakerkasten vind je ribbon tweeters (bandluidsprekers). Dit luidsprekertype zie je maar zelden in luidsprekerontwerpen.
Bij een ribbon tweeter wordt gebruik gemaakt van een hele dunne metaalfolie als membraan. Deze metaalfolie wordt in een magnetisch veld gehangen. In plaats dat er nu een spreekspoel met de folie wordt verbonden wordt het stuursignaal direct op de folie aangesloten. De folie is dus tegelijkertijd de spreekspoel en het membraan. Het zal duidelijk zijn dat deze constructie vele malen lichter is in vergelijking met de dome met spreekspoel.
Het grote voordeel van een ribbon tweeter is het super lage gewicht van het membraan. De ribbon tweeter is daarom bijzonder geschikt als hoge tonen luidspreker.

Aurum Cantus Band Tweeters
Materialen

Bij het bouwen van de speakers worden niet de minste kwaliteit materialen gebruikt.

Binnenkant:
Men neme Mundorf condensatoren uit Duitsland, metaaloxide weerstanden met militaire industriƫle standaard en OCC Teflondraad.

Buitenkant:
Alle mooie en hoogglans luidsprekerkasten zijn afgewerkt met 14 lagen pianolak, uitvoerig met de hand gepolijst.

Modellen en series
Bij Aurum Cantus heb je de keuze uit 3 series. De Supreme Serie (vlaggenschip collectie), V serie (voor audiofielen) en Melody serie (premium hifi en home theater collectie).

Aurum Cantus luidsprekers hebben vele internationale prijzen gewonnen en goede recensies ( zie ook recensie op hifi.nl) ontvangen, en hebben vele awards gewonnen in China, waaronder Audio en Video Lifestyle Best Buy Awards 2006 en Hi-Fi Choice Best Buy Award.

Maak een afspraak

Voor een luister-sessie en een lekker kopje thee of koffie kun je aanschuiven bij Jack Boelsz van Boelsz Audio. Hij kan heel veel en vooral enthousiast vertellen over deze speakers. En natuurlijk laat hij je genieten van de ultieme sound. Deze speakers moet je een keer horen! Dus maak snel een afspraak.

Boelsz Audio
Tel: +31299 367009
email: contact@boelszaudio.com
Website: www.boelszaudio.com

No comments:

Post a Comment